• Altijd als cadeau ingepakt
  • 06- 55 00 10 80 of 0597-851 121
  • Beoordeling 9.9
  • Bezoek onze Showroom
  • Betaal in 3 termijnen
  • Altijd als cadeau ingepakt
  • 06- 55 00 10 80 of 0597-851 121
  • Beoordeling 9.9
  • Bezoek onze Showroom
  • Betaal in 3 termijnen

Wat is het verschil tussen Zirkonia en Diamant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een diamant. Het grote verschil is dat de diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Kunstmatige kristallen zoals onder andere Swarovski Crystal, zijn minder kostbaar dan diamanten of andere edelstenen, simpelweg omdat ze minder zeldzaam zijn.

Een ander verschil tussen zirkonia en diamant is de hardheid. Een diamant geeft op een schaal van hardheid een 10 aan. De zirkonia geeft een hardheid aan van 8,5. Een zirkonia zal tijdens het dragen op den duur doffer worden, kleine krasjes of zelfs breuken krijgen. Dit zal de schoonheid op den duur verminderen. Een zirkonia kan niet licht geslepen worden, waardoor de randen altijd iets dikker blijven.

"Een zirkonia is kunstmatig gemaakt en een diamant is een natuurlijke edelsteen."

Wat is Swarovski ® zirkonia?

Hoewel Swarovski bekend staat om zijn precisiegeslepen kristal, heeft het bedrijf al decennia lang echte edelstenen gesneden en stenen gemaakt. In 1976 begon Swarovski met het snijden van zirkoniumoxide, het eerste bedrijf op de markt dat een machinaal gesneden exponent van deze synthetische steen aanbood. Sindsdien staat Swarovski Zirconia bekend als de meest precies gesneden zirkonia op de markt, verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige vormen, maten en kleuren.

Hoe verhoudt Swarovski ® Zirkonia zich tot diamanten?

Pure Brilliance Swarovski ® Zirkonia is de meest diamantachtige zirkonia op de markt – een uitstekende diamantimitatie voor gebruik in sieraden. De twee materialen delen een groot aantal overeenkomsten en zijn erg moeilijk van elkaar te onderscheiden. De zeer hoge brekingsindex en perfecte snit van Swarovski ® Zirkonia imiteren de schittering en het vuur van de zuiverste diamanten. Diamanten zijn natuurlijk voorkomende edelstenen, terwijl Swarovski ® Zirkonia een door laboratorium vervaardigd materiaal is. Diamanten zijn de moeilijkste mineralen die bestaan ​​met een hardheid van 10 op de schaal van Mohs. Swarovski ® Zirkonia is nog steeds erg moeilijk en haalt een score van 8,5.

Swarovski ® Zirkonia wordt gebruikt in ringen, kettingen, hangers, oorbellen en armbanden en wordt vaak in edelmetalen gezet, net als natuurlijke diamanten. Swarovski ® Zirkonia wordt ook gebruikt in andere industrieën, waaronder brillen, consumentenelektronica en schrijfinstrumenten.

Over de hele wereld staat de naam Swarovski synoniem voor de kunst van het precisiesnijden. Alle stenen van Swarovski zijn meesterlijk gemaakt om hun ware innerlijke schittering te onthullen. Het bedrijf staat ook bekend om zijn constante innovatie en deze twee principes komen samen in de revolutionaire snit voor zirkonia: de Pure Brilliance-snit. Voor het eerst in de geschiedenis slaagde Swarovski erin een zirkonia te snijden die zo briljant was als een diamant. Door strikt te voldoen aan de veeleisende normen voor het beoordelen van diamantkwaliteit van het Gemological Institute of America (GIA), ’s werelds belangrijkste autoriteit op het gebied van diamanten, kon het bedrijf een snit ontwikkelen die gelijk is aan de Tolkowsky-diamant – de meest briljante diamantsnede in de diamant. wereld. Dit maakt de Pure Brilliance Swarovski ® Zirkonia de meest diamantachtige Zirkonia die vandaag op de markt verkrijgbaar is

Snijdt Swarovski alleen kristallen?

Het merk Swarovski staat voor meer dan kristallen. Het merk Swarovski staat voor beheersing van licht en snijden, voor creatieve innovatie en bovenal voor traditie. Al deze waarden zijn voor 100 procent ook van toepassing op Swarovski Gemstones Business, Swarovski’s eenheid voor echte edelstenen en gemaakte stenen.

Hoe verhoudt Swarovski ® Zirkonia zich tot Swarovski Crystal?

Swarovski Zirkonia en Swarovski Crystal zijn beide prachtige materialen die inspirerende sieradenmakers blijven om geweldige ontwerpen te maken. Omdat er echter verschillende verschillen zijn, worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt en tegemoet te komen aan verschillende behoeften van de ontwerpindustrieën. Aan de ene kant is Swarovski Zirkonia erg hard, hittebestendig en breekt het licht net als een diamant. Deze kenmerken maken het de meest populaire diamantimitatie. Het is bijna altijd in goud of zilver en wordt meestal gebruikt voor bridge-sieraden, horloges, brillen en lifestyle-elektronica. Swarovski Crystal is daarentegen zachter en minder refractief en daarom worden er verschillende applicatietechnieken gebruikt. Het is een zeer populair materiaal voor kostuumjuwelen en mode, en voegt een glamoureuze schittering toe aan elk ontwerp.

Is Swarovski ® Zirkonia een synthetische diamant?

Swarovski ® Zirkonia is geen synthetische diamant, maar het is algemeen bekend als een diamantimitatie. Het verschil tussen de twee ligt in hun chemische eigenschappen. Synthetische diamanten zijn een exacte replicatie van natuurlijke diamanten, behalve dat ze in een laboratorium worden gemaakt in plaats van te worden gedolven. Diamantimitaties daarentegen zijn materialen die visueel lijken op natuurlijke diamanten, maar niet noodzakelijk dezelfde chemische kenmerken hebben, zoals echte edelstenen zoals topaas of bergkristal, of stenen zoals Swarovski ® Zirkonia of Swarovski ® Crystal.

Wat is een diamant?

Diamant is de hardste grondstof die ooit op aarde is gevonden. Diamant bestaat uit zuivere koolstof die kristalliseert ten gevolge van zeer hoge druk en temperatuur. Deze omstandigheden worden alleen gevonden in een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak! Daar ontstaat de diamant, waarna het zijn weg vindt naar het aardoppervlak door vulkanische uitbarstingen. Met veel moeite wordt de diamant aan de aarde onttrokken en vakkundig verwerk tot edelsteen in sieraden. Het delven van diamant is op de dag van vandaag ondanks alle moderne technieken nog altijd zeer gecompliceerd. Er moet gemiddeld iets meer dan zes ton ruw gesteente verwerkt worden om één gram ruwe diamant te vinden! Van alle diamanten is slechts 20% geschikt om in sieraden te verwerken.

De 4 C’s

De waarde van de diamant wordt bepaald aan de hand van vier factoren; de 4 C’s.

Cut (slijpvorm)

Colour (kleur)

Clarity (helderheid)

Caratweight (karaatgewicht)

De slijpvorm (Cut) van de diamant zegt wat over de manier waarop de diamant is geslepen. Zo is briljant de bekendste slijpvorm, en zijn princess en emerald ook bekende vormen. De kleur (Colour) van de diamant zegt wat over de witheid van de diamant. Hoe geler de diamant hoe lager de waarde en hoe witter de diamant hoe hoger de waarde. Niet te vergissen met gele diamanten, deze zijn juist hoog in waarde omdat deze zeer zeldzaam zijn. De helderheid (Clarity) van de diamant vertelt hoeveel onzuiverheden (insluitsels) een diamant bevat: hoe minder en kleiner deze insluitsels zijn, hoe waardevoller de diamant. Het karaatgewicht (Carat) geeft aan hoe groot de diamant is.

Mythiek en betekenis

Het woord diamant komt van het Griekse ‘adamas’ dat onoverwinnelijk betekent en duidt op eeuwigdurende trouw. Als symbool van macht, moed en onoverwinnelijkheid werd tot aan de 15e eeuw diamant alleen gedragen door koningen en machthebbers. Tegenwoordig staat het symbool voor romantiek, mystiek, passie (vuur), betovering en schoonheid. In de mythologie had Cupido pijlpunten van diamant en geloofden de Grieken dat het vuur in een diamant de eeuwig brandende vlam van de liefde was. In de Middeleeuwen geloofde men in aantrekkingskracht van diamanten. Pas toen in 1477 Maria van Maria van Bourgondië een verlovingsring met diamant kreeg van de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, werd de traditie geboren om diamant als verlovingsring te gebruiken. De traditie om de ring aan de linkerhand te dragen kwam van de Egyptenaren die dachten dat de “Vena Amoris” (liefdesader) van het hart direct naar de linkerhand liep. Diamant wordt terecht de ‘koning der edelstenen’ genoemd.

Swarovski ® Zirkonia of Diamant